opc_loader
Tsantali Tsipouro

Tsantali Tsipouro

Tsipouro is een gedistilleerde alcoholische drank, die gemaakt wordt uit distillatie van de restanten van de druiven na de wijnbereiding, dat wil zeggen de schillen en de zaden. In Italië heet dit grappa. 

beschrijving

Deze Tsipouro wordt gemaakt door de restanten van de autochtone druivensoorten Athiri, Assyrtiko en Roditis (allen uit de omgeving van de berg Athos) meerdere keren te distilleren in kleine koperen ketels. Deze variant is zonder anijs toevoeging.

extra informatie
  • Smaakkenmerk: zachte grappa achtig destillaat
  • Land: Griekenland.
  • Regio: Athos
  • Inhoud: 500ml

ter inspiratie

 
Grace gin is een speciale gin met speciale Griekse aroma’s in kleine hoeveelheden geproduceerd. Deze Gin is robuust met een intense mix van verse citrus, oranjebloesem aangevuld met andere...
 
Een premium kwaliteit Ouzo gemaakt volgens authentiek recept, met anijs van Lesbos en aromatische zaden en kruiden vanuit heel Griekenland. De Sertiko Ouzo heeft een verfijnd maar dominant karakter....
 
De Ouzo wordt door Tsantali op traditionele wijze in koperen ketels gedistilleerd uit een nauwkeurige combinatie van alcohol (ethanol), anijs, steranijs, kardemom, maïs, angelica, lindebloesem...
 
Koum Kouat likeur wordt gemaakt op het eiland Corfu, dat bekend staat om deze kleine citrusvrucht. Aan de Creme wordt melk toegevoegd en de likeur heeft een lager alcoholpercentage dan de...
 
Een heerlijke aromatische grappa gemaakt van de persresten van de Brachettodruif. Deze typische Piemontese druif wordt vooral in het gebied Monferrato geteeld. De druif heeft aromas van onder meer...
 
Koum Kouat likeur wordt gemaakt op het eiland Corfu, dat bekend staat om deze kleine citrusvrucht. De likeur kan ijskoud geserveerd worden als digistief. Ook geweldig lekker met...

alternatieve artikelen

 
Een verfissende smaak met een goede balans tussen zoet en fris is het resultaat. Om zo te drinken, als aperitief, in een cocktail of bij een dessert.
 
Een premium kwaliteit Ouzo gemaakt volgens authentiek recept, met anijs van Lesbos en aromatische zaden en kruiden vanuit heel Griekenland. De Sertiko Ouzo heeft een verfijnd maar dominant karakter....
 
Koum Kouat likeur wordt gemaakt op het eiland Corfu, dat bekend staat om deze kleine citrusvrucht. Aan de Creme wordt melk toegevoegd en de likeur heeft een lager alcoholpercentage dan de...
 
Gelagerde grappa, van de zachte Moscato druif uit de Piemonte. Deze grappa is gelagerd op houten vaten van Sloveens eiken. In de geur tonen van gedroogd exotisch fruit, mango en papaya. Een intense...
 
Tsantali Ouzo Kolonna in de typerende zuilfles. Gedistilleerd uit anijs en verschillende kruiden. Een ouzo met 40% alcohol, met een verfijnde, volle anijssmaak. Om zo te drinken (gekoeld), met ijs of...
 
Een heerlijke aromatische grappa gemaakt van de persresten van de Brachettodruif. Deze typische Piemontese druif wordt vooral in het gebied Monferrato geteeld. De druif heeft aromas van onder meer...