opc_loader
Tsantali Tsipouro Makedoniko met anijs

Tsantali Tsipouro Makedoniko met anijs

Tsipouro is een gedistilleerde alcoholische drank, die gemaakt wordt uit distillatie van de restanten van de druiven na de wijnbereiding, dat wil zeggen de schillen en de zaden. In Italië heet dit grappa. 

beschrijving

Deze Tsipouro wordt gemaakt van de restanten van Makedonikos-wijnen, die een aantal malen worden gedistilleerd in kleine koperen ketels. Aan deze variant is anijs toegevoegd.

extra informatie
  • Smaakkenmerk: milde smaak, met tonen van noot en anijs
  • Land: Griekenland
  • Regio: Makedonikos
  • Inhoud: 500ml

ter inspiratie

 
In het gebied Perigord vindt men vele delicatessen zoals ganzen- en eendenlevers, confit de canard en nog veel meer, waaronder vele pruimensoorten. De beroemde Franse pruneau groeit hier. Van deze...
 
Deze grappa, gemaakt van persresten van de druiven van de beroemde Barolo wijn, is gelagerd op houten vaten van Sloveens eiken. In de geur tonen van perzik en vanille. Een elegante, delicate en...
 
Deze Grappa van producent Beccaris is gemaakt van de persresten van de Nebbiolodruif. En dan specifiek de Nebbiolo die gebruikt is voor de beroemde Barbaresco.
 
Een premium kwaliteit Ouzo gemaakt volgens authentiek recept, met anijs van Lesbos en aromatische zaden en kruiden vanuit heel Griekenland. De Sertiko Ouzo heeft een verfijnd maar dominant karakter....
 
Deze Tsipouro wordt gemaakt door de restanten van de autochtone druivensoorten Athiri, Assyrtiko en Roditis (allen uit de omgeving van de berg Athos) meerdere keren te distilleren in kleine koperen...
 
Deze grappa is gemaakt van de Ruchèdruif. Ruche is een Italiaanse druivensoort, die nog sporadisch voorkomt in de noordelijke regio Piemonte. De druif wordt slechts in een klein gebied...

alternatieve artikelen

 
Gelagerde grappa, van de zachte Moscato druif uit de Piemonte. Deze grappa is gelagerd op houten vaten van Sloveens eiken. In de geur tonen van gedroogd exotisch fruit, mango en papaya. Een intense...
 
Deze grappa, gemaakt van persresten van de druiven van de beroemde Barolo wijn, is gelagerd op houten vaten van Sloveens eiken. In de geur tonen van perzik en vanille. Een elegante, delicate en...
 
Deze likeur is gemaakt van citroenschil volgens een traditie die al vele jaren over gaat van generatie op generatie. De citroenen worden voorzichtig geschild zonder dat het wit aan de...
 
Tsantali Ouzo Kolonna in de typerende zuilfles. Gedistilleerd uit anijs en verschillende kruiden. Een ouzo met 40% alcohol, met een verfijnde, volle anijssmaak. Om zo te drinken (gekoeld), met ijs of...
 
Cognac is een distillaat uit wijn (gemaakt van witte druiven). Bij de distillatie moet men zich aan strenge voorschriften houden. De distillatie mag alleen gebeuren in een zogenaamde 'Allambic...
 
Deze dennenachtige drank is zoet en heeft veel smaak. Heerlijk om zo te drinken als aperitief, in een cocktail of bij het dessert.