opc_loader
Kefalograviera

Kefalograviera

Kefalografiera is een van meest populaire kaassoorten in Griekenland.

Deze harde kaassoort wordt gemaakt van gepasteuriseerde geiten- en schapenmelk. Dit volgens authentiek recept. Deze kaas heeft een zogeheten PDO kenmerk. Dat betekent dat deze kaas uitsluitend de naam mag dragen mits het uit een bepaald gebied afkomstig is.

beschrijving

De kaas is uitstekend geschikt om te grillen in blokjes of plakken. Maar de zilte smaak gaat ook prachtig samen met een glas rode wijn. Deze stevige kaas kan ook geraspt worden voor over pasta’s en dergelijke.

De kaas is verkrijgbaar voorverpakt in plakken van 250 gram of als ronde kaas van 3 kg.

ter inspiratie

 
De Feta van Dodoni staat bekend om z’n romige, zachte smaak en structuur. Hetgeen Dodoni Feta zo uniek maakt is de verhouding van geiten- en schapenmelk die uitsluitend afkomstig is van de...
 
Wat is het geheime recept?  Er wordt uitsluitend gewerkt met de beste melk die 100% van Griekse bodem komt. Voorts wordt de yoghurt op dezelfde dag gemaakt als er gemolken is. Er gaan geen...
 
De kaas is verkrijgbaar voorverpakt in plakken van 250 gram of als ronde kaas van 3 kg.
 
Heerlijk samen met een chutney of relish van vijgen. Verkrijgbaar in een verpakking van 230 gram.

alternatieve artikelen

 
De Feta van Dodoni staat bekend om z’n romige, zachte smaak en structuur. Hetgeen Dodoni Feta zo uniek maakt is de verhouding van geiten- en schapenmelk die uitsluitend afkomstig is van de...
 
Wat is het geheime recept?  Er wordt uitsluitend gewerkt met de beste melk die 100% van Griekse bodem komt. Voorts wordt de yoghurt op dezelfde dag gemaakt als er gemolken is. Er gaan geen...
 
De kaas is verkrijgbaar voorverpakt in plakken van 250 gram of als ronde kaas van 3 kg.
 
Heerlijk samen met een chutney of relish van vijgen. Verkrijgbaar in een verpakking van 230 gram.