ter inspiratie
Deze wijn wordt gedurende 17 maanden op zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten gerijpt en rijpt vervolgens nog minimaal één jaar in de kelders, voordat deze wijn op de markt gebracht wordt....
Deze spätburgunder (pinot noir) heeft prachtig fruit en toont hoe complex en gestructureerd een wijn in deze prijsklasse kan smaken. Aroma’s van kers, donkere bessen, iets kruidigs en een...
Stevige wijn met een typisch en zeer intense geur en een delicaat warme en fluweelzachte smaak. Krachtpatser voor bij mooie complexe vleesgerechten. Voor deze wijn zijn de beste druiven geselecteerd....
Een volle robijnrode wijn met aromas van noten, herfstbladeren, kruidigheid, leer, zoethout en cacao. In de smaak veel fruit, ondersteund door aangename tannines. Deze verfijnde, rijpe Barolo is...
Het Domaine Chanzy is gelegen in Bouzeron, bezit circa 80 hectare verspreid over de drie Bourgogne appellations – Côte Chalonnaise, Côte de Beaune en Côte de Nuits - met een...
De zeldzame Plakoura wijngaard met lage opbrengst is een eerste cru helling op circa 500 meterhoogtemet zandige, steenachtige grond. De speciale manier van snoeien van de druivenstokken, in...
alternatieve artikelen
Sappige rode wijn uit Noord Italië. Gemaakt van de Barbera druif. Veel smaak, geen hout. Dit door de opvoeding van de wijn op roestvrij staal. Deze Barbera is jong en zeer energiek. Een eerlijke...
De Kotsifali druif groeit vrijwel alleen op het eiland Kreta. De druiven worden geplukt als ze optimaal rijp zijn. De schillen van de gekneusde blauwe druiven gisten ongeveer 10 dagen mee....
Gemaakt van de Agiorgitiko-druiven die van de Peloponnessos afkomen. De smaak is rond en rijk met een evenwichtige zuurgraad en aanhoudende tannines. Dit geeft een middellange tot lange...
De druiven voor deze verfijnde wijn komen van de oude wijngaarden van Bodegas Montegaredo, gelegen op meer dan 800 meter hoogte. De bodem in deze wijngaarden bestaat uit klei- en kalksteengrond. Een...
Een droge, levendige pinot noir. In de geur tonen van rode bessen, kersen, granaatappel, iets van cacao en wat kruidigs. Rijp, sappig fruit, minerale tonen, kruiden, een beetje nootachtig hout en...
De druiven worden geteeld in oude wijngaarden. Voor de gisting laat men de druiven nog een tijdje inweken om de extractie van de zachte tannines te bevorderen.