opc_loader
Côteaux du Layon vini be good

Côteaux du Layon vini be good

Elegant-zoete wijn uit de Loire. 100% Chenin Blanc.

beschrijving

Zoete Loire wijn met fruitige en bloemenaroma’s. Een elegante wijn, niet te hoog in alcohol. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 30 jaar. Het wijngebied is gelegen in het Anjou gebied langs de Layon rivier.

extra informatie
  • Druivensoort: Chenin Blanc
  • Smaakkenmerk: Fruitig, Zoet
  • Heerlijk om zo te drinken, bij (niet te zware) blauwschimmelkaas of fruitige desserts.
  • Land: Frankrijk
  • Regio: Loire
  • Inhoud: 0,75 liter

ter inspiratie

 
Deze delicate wijn heeft een donker paarsrode kleur. De geur is vrij uitbundig kruidig, warm, met fruit en iets karamel.De smaak is lichtzoet, rond, zacht, mild, met veel rijp fruit, iets kruidigs,...
 
Zoete wijn gemaakt van Muscat druiven. De druiven voor de Grand Cru komen van geselecteerde (relatief hooggelegen) wijngaarden. De kleur van deze wijn is topaas (geel / bruin). In de geur en smaak...
 
Een verfijnde zoete dessertwijn met veel fruittonen in de geur. Aromas van abrikozen, peren en honing. Een levendige wijn met een goede balans in zoet en zuur. De druiven van deze wijn komen van de...
 
Madeira is de enige wijn die verwarmd wordt om de effecten van een lange bootreis (wat vroeger gebeurde: de wijn kreeg hierbij een andere smaak door de invloed van temperatuur en oxidatie) na te...
 
Een bijzondere dessertwijn gemaakt van zongedroogde druiven van het eiland Santorini. De druiven worden gedurende 8 tot 10 dagen gedroogd in de zon. Vervolgens vindt er een langzame fermentatie...
 
Een elegante, complexe Moscatel wijn met uitgesproken tonen van honing en sinaasappel. Deze wijn is fris zoet en heeft een rijke, zachte smaak.

alternatieve artikelen

 
Een elegante, complexe Moscatel wijn met uitgesproken tonen van honing en sinaasappel. Deze wijn is fris zoet en heeft een rijke, zachte smaak.
 
Deze wijn heeft een diep donkere kleur met een oranje gloed. Een verfijnde zoete wijn met een mooie zuurgraad (hierdoor ook culinair erg goed inzetbaar). De Nectar heeft een sterk bouquet en...
 
Madeira is de enige wijn die verwarmd wordt om de effecten van een lange bootreis (wat vroeger gebeurde: de wijn kreeg hierbij een andere smaak door de invloed van temperatuur en oxidatie) na te...
 
Zoete wijn gemaakt van Muscat druiven. De druiven voor de Grand Cru komen van geselecteerde (relatief hooggelegen) wijngaarden. De kleur van deze wijn is topaas (geel / bruin). In de geur en smaak...
 
Een bijzondere dessertwijn gemaakt van zongedroogde druiven van het eiland Santorini. De druiven worden gedurende 8 tot 10 dagen gedroogd in de zon. Vervolgens vindt er een langzame fermentatie...
 
Een rode dessertwijn uit de Roussillon. Een wijn met veel smaak en een mooie verfijnde zoetheid. De wijn wordt gemaakt van (rode) Grenachedruiven en kent een lange rijping op houten vaten.