opc_loader
Santorini Vinsanto

Santorini Vinsanto

Een mooie donkere dessertwijn gemaakt van zongedroogde druiven. Een fluweelzachte smaak met tonen van honing en limoen, rozijnen en zoete kruiden.

beschrijving

Een bijzondere dessertwijn gemaakt van zongedroogde druiven van het eiland Santorini. De druiven worden gedurende 8 tot 10 dagen gedroogd in de zon. Vervolgens vindt er een langzame fermentatie plaats die ongeveer 2-3 maanden duurt. Vervolgens wordt de wijn gelagerd op houten vaten voor de periode van 3 jaar. Deze lagering geeft de wijn een fluweelzachte smaak met tonen van honing en limoen, rozijnen en zoete kruiden. Een wijn met veel ouderingspotentieel.

extra informatie
  • Druivensoort: 85% Assyrtiko en 15% Aidani
  • Smaakkenmerk: Tropisch , Warm , Zoet
  • Past bijvoorbeeld bij crème brûlée, cheese cake, gedroogd fruit, gerechten met noten en honing en bijvoorbeeld baklava.
  • Land: Griekenland
  • Regio: Santorini
  • Inhoud: 0,50 liter

ter inspiratie

 
Madeira is de enige wijn die verwarmd wordt om de effecten van een lange bootreis (wat vroeger gebeurde: de wijn kreeg hierbij een andere smaak door de invloed van temperatuur en oxidatie) na te...
 
In de geur en smaak aroma’s van honing, abrikoos, bloesems en gerijpte vruchten.
 
Ietsjes zoet, relatief laag in alcohol. Caramelo heeft 10% alcohol is hierdoor gemakkelijk drinkbaar. 
 
Een elegante, complexe Moscatel wijn met uitgesproken tonen van honing en sinaasappel. Deze wijn is fris zoet en heeft een rijke, zachte smaak.
 
De beroemde dessertwijn van het eiland Samos. Deze wijn van Muscatdruiven heeft een gouden kleur en heerlijke aromas van abrikozen jam, overrijpe meloen en een vleugje karamel.
 
Een rode dessertwijn uit de Roussillon. Een wijn met veel smaak en een mooie verfijnde zoetheid. De wijn wordt gemaakt van (rode) Grenachedruiven en kent een lange rijping op houten vaten.

alternatieve artikelen

 
Lekkere zachte witte wijn vol rijp fruit en lichte bubbeltjes gemaakt van de Moscato druiven. De wijn is afkomstig uit Noord - Italië namelijk uit Piemonte. Vanwege de overmaat aan zon is...
 
Een volle, houtgelagerde Weissburgunder (Pinot Blanc). De druiven van deze wijn komen uit de Ried Barnreiser in Göttlesbrunn. Een Ried is de kleinste geografische eenheid van een wijngaard. Deze...
 
De beroemde dessertwijn van het eiland Samos. Deze wijn van Muscatdruiven heeft een gouden kleur en heerlijke aromas van abrikozen jam, overrijpe meloen en een vleugje karamel.
 
De wijn heeft een geelgroene gloed en fruitige geur. Een verfrissende, dorstlessende wijn met veel smaak.
 
Een heerlijke Riesling met een strogele kleur. In de geur tonen van peren en perziken. Mooi fruit, zoet maar ook fris en elegant, met een lange aangename afdronk van honing en citrus.
 
In de geur en smaak aroma’s van honing, abrikoos, bloesems en gerijpte vruchten.