Druivensoorten
Chardonnay
Herkomst
Pays d’Oc IGP
Beschrijving
Deze druif hebben we aangeplant op enkele hectare op de
sedimentvlakte van de Minervois. Beperkte productie vanwege de kleine
trosjes van deze hoogwaardige klonen. De druiven worden 's nachts geoogst en dadelijk geperst; de sappen geselecteerd. Lange fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 15°. 20% van de oogst wordt met eik gefermenteerd. Batonnage van de droesem op het einde van de fermentatie.
Proefnotitie
De Gaillards Chardonnay heeft een mooie gele kleur met groene tint. Deze wijn weerspiegelt alle kenmerken van een chardonnay met
zijn bloemige en fruitige aroma's. Een vleugje anijs met minerale
ondertonen. In de mond is de wijn krachtig, pittig en zelfs een beetje zout.
Wijn & spijs
Bij zeeduivel, een op de huid gegrilde goudbrasem, gevogelte met room en champignons maar ook excellent als aperitief met blokjes oude Gouda of Comté van 36 maanden en zelfs met gemarineerde ansjovis.
Productie methode
Haut Valleur Environnementale, m.i.v. oogst 2023 biologisch